Over ons

 

Ben je geïnteresseerd in mineralen en fossielen, of ben je gefascineerd door de geologie van onze aardbol? THIS IS THE PLACE TO BE !! Sedert meer dan 40 jaar kan je in onze dynamische vereniging terecht voor het beoefenen van een mooie hobby! Het verzamelen van mineralen en fossielen.

 

Tijdens de door ons georganiseerde excursies kan je je collectie van mooie mineralen en fossielen uitbreiden.

 

Onze ledenbijeenkomsten bieden je meer achtergrondinformatie rond het thema geologie: een boeiende lezing, een reisverslag, een micromountavond, ... voor elk wat wils. En uiteraard, heel belangrijk tijdens de ledenbijeenkomsten: het contact met de andere leden, een babbel, een drankje ... ervaringen en informatie uitwisselen. En iedereen heeft in zijn collectie mineralen of fossielen waarvan je niet echt weet wat het is, waar je aan twijfelt, breng het exemplaar mee naar de club en we proberen samen tot een goede determinatie te komen.

 

4 keer per jaar verschijnt ons tijdschrift Geolithos met interessante artikels, reisverslagen en actuele info. Er verschijnen ook regelmatig nieuwsbrieven en de leden die dat wensen kunnen zich aanmelden voor de GVL-maillist of de Whatsapp-groep. Ook kan je ons vinden op Facebook. 

 

Daarnaast bieden een bibliotheek (met een Lapis-abonnement) en een shop  je nog meer mogelijkheden om je hobby te beleven. 

 

Wij zijn een vriendenkring, verbonden door dezelfde passie: mineralen, fossielen en geologie!